Hivos posters ‘Ik ben lesbisch’ verscheurd

IMG_20160515_130137In Alphen aan de Rijn zijn campagneposters van Hivos verscheurd, met een foto van een gesluierde Indiase vrouw die verklaart dat ze lesbisch is. Posters zijn van billboards gerukt en uit andere posters is het woord ‘lesbisch’ eruit geknipt. Hivos heeft geen idee wie de daders zijn. De ontwikkelingsorganisatie wil met de posters aandacht vragen voor de moeilijke positie van mensen meteen homoseksuele geaardheid. In veel landen ter wereld kunnen zij niet daarvoor uitkomen op straffe van uitsluiting, geweld, vernedering, vervolging en soms zelfs de doodstraf. In Oeganda werkt het parlement aan strenge wetten tegen homo’s; in Malawi werd deze week een pasgetrouwd homostel; gearresteerd een aangeklaagd wegens ‘schennis van de eerbaarheid’.

 

Hivos koos juist hierom voor een Indiase vrouw op de poster en hoopt dat het kijkers aan hert denken zet. De poster kan gevoeligheden oproepen, maar Hivos vindt het belangrijk dat juist zij als ontwikkelingsorganisatie aandacht besteedt aan roze issues. Overal ter wereld leven immers mensen met een homoseksuele geaardheid, ongeacht welk geloof ze aanhangen. Emancipatie en ontwikkeling hebben alles te maken met recht op vrijheid, zelfbeschikking en gelijke kansen. Dat geldt ook voor rechten voor de roze medemens: Hivos steunt partnerorganisaties die daaraan werken. Hivos betreurt het dan ook dat de posters zijn verscheurd.

Lees ook:Jongeren GroenLinks draaien rollen om met poster #Suitsupplyreversed
Lees ook:Hivos vaart met lege boot op Canal Parade
Lees ook:Japanse poster voor scholieren over seksuele geaardheid
Lees ook:LGBT-campagne in China: ‘Love is not a Choice’
Lees ook:Minister Van Bijsterveldt onthult poster Coming Out dag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hivos posters ‘Ik ben lesbisch’ verscheurd

  1. Jan Rap

    Ik heb niets tegen gelovigen ze moeten alleen niet aan me komen, sommige van me goeie vrienden zijn zelfs nog goed gelovig ook nog eens, en naar wie of wat ze bidden in hun slaapkamer interessert me ook niet. Maar ze moeten met hun vieze lelijke tengels van andermans spullen afblijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>