Eerste bejaardenhuis voor homo’s in Spanje

In de populaire Spaanse toeristentrekpleister Torremolinos komt een bejaardenhuis voor homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transseksuelen: het eerste roze bejaardenhuis in Spanje. Dat heeft een projectontwikkelaar uit het naburige Malaga aangekondigd. Het gebouw gaat ‘Arco Iris’ heten,  vier verdiepingen tellen en zal 27 zelfstandige appartementen herbergen. Een sociaal centrum op de begane grond moet als hart van het gebouw fungeren.

Bij de verkoop van de appartementen ‘zal niet worden gevraagd naar de seksuele geaardheid’, zei een woordvoerder. ‘Maar wat niet kan gebeuren of zal gebeuren, is dat iemand klaagt wanneer een paar hand in hand door de gang loopt of elkaar kust.’ Begin 2010 wordt begonnen met de bouw van het bejaardenhuis, dat in 2011 klaar moet zijn. De appartementen gaan waarschijnlijk zo’n 150.000 euro per stuk kosten.

Lees ook:De Roze Hallen in Amsterdam – eerste LHBT woonproject van Nederland
Lees ook:Katholieken blijven stoken in homohuwelijk
Lees ook:Onderzoek Uit de Kast
Lees ook:Spaanse politie arresteert man die op social media dreigde homo’s te vermoorden
Lees ook:Spaanse homo’s woedend op koningin Sofia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>