Homofilm ‘Brokeback Mountain’ op filmfestival

IMG_20160515_160510Het International Film Festival Rotterdam barst dit jaar iets eerder los: met de Robeco Filmdag op de openingsdag woensdag 23 januari. Dan kunnen bezoekers kiezen uit zes festivalfavorieten, waaronder de homofilm die drie Oscars won: ‘Brokeback Mountain’ uit 2005. Films over homolovers waren lang taboe in Hollywood en ook toen de film uitkwam, was er homofoob tumult. De film werd in sommige landen verboden of gecensureerd, was in 2006 de gedoodverfde grote winnaar bij de Oscaruitreiking, maar won er uiteindelijk drie: voor de beste regie, de beste muziek en het beste script.

‘Brokeback Mountain’ is een fraaie verfilming van een nu al klassiek kort verhaal van Annie Proulx uit 1997, die er de Pulitzer Prijs mee kreeg. De film leverde regisseur Ang Lee op het festival van Venetië een Gouden Leeuw op. Het verhaal is een klassieke liefdesgeschiedenis van twee cowboys: de praatgrage Jack Twist (Jake Gyllenhaal) en de stugge Ennis Del Mar (Heath Ledger). In de jaren vijftig past het duo een zomer lang in Wyoming op de schapen. In de wildernis, buiten het wakend oog van de starre vijftigerjaren maatschappij, bloeit hun liefde op. In het echte leven is daar geen plek voor.

Na het zomerseizoen gaat ieder zijn eigen weg. Ze stichten allebei een gezin. Wanneer Jack een kaartje stuurt dat hij weer in Wyoming is, begint de tragische liefdesgeschiedenis opnieuw. Vertoning in de Grote Zaal van de schouwburg, woensdag 23 januari om 17.15 uur. Tickets zijn te koop bij de Centrale kassa in de Doelen en via de online ticketverkoop.  

Lees ook:Acteur ‘Brokeback Mountain’ dood aangetroffen
Lees ook:Speelfilm Brokeback Mountain vanavond op tv
Lees ook:Auteur Brokeback Mountain: ‘had ik dat verhaal maar nooit geschreven’
Lees ook:Brokeback Moutain in Italië gecensureerd uitgezonden
Lees ook:Ang Lee maakt derde homofilm ‘Taking Woodstock’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homofilm ‘Brokeback Mountain’ op filmfestival

  1. Pingback: Acteur ‘Brokeback Mountain’ dood aangetroffen | Gay

  2. mendating

    Mendating de leukste ontmoetingsplaats voor mannen in nederland en belgie.

    Wij zijn fan van deze film!

    team Mendating

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>