OLVG Amsterdam houdt Twitterspreekuur op Wereld Aids Dag

red-ribbon-228x228[1]Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam organiseert een Twitterspreekuur op maandag 1 december. Het is dan Wereld Aids Dag. Mensen kunnen van 19.00 tot 20.00 uur hun vragen over hiv en aids stellen aan het team van het Hiv-behandelcentrum OLVG. Onder leiding van prof. dr. Kees Brinkman zit het team professionals klaar om de vragen te beantwoorden via @OLVG en DM’s (bron: persbericht).

Iedereen met een Twitteraccount kan meedoen aan het online OLVG-spreekuur. De hashtag is #OLVGspreekuur: op die manier ziet het team snel de vragen en kunnen zij deze meteen beantwoorden. De vragen en antwoorden worden gedeeld met alle volgers van @OLVG. Wanneer iemand de vraag via DM stuurt, wordt de vraag én het antwoord geretweet (RT) zónder vernoeming van de afzender.

Het OLVG vindt het belangrijk om altijd in contact te blijven met de omgeving. Door goed te luisteren naar en in gesprek te zijn met patiënten en andere betrokkenen, kan de zorgverlening verbeteren en worden aangepast aan wensen van patiënten. Twitter is een snel en laagdrempelig medium. Het is een manier van direct contact leggen. Via Twitter kan het ziekenhuis niet alleen informatie geven, maar kunnen patiënten vooral vragen stellen waar een arts gelijk op kan reageren.

Maandag 1 tot en met vrijdag 5 december houdt het OLVG ook dit jaar de ‘hiv-sneltest-week‘.

Lees ook:Gratis hiv-sneltest in OLVG én twitterspreekuur internisten
Lees ook:Gratis hiv-sneltest in OLVG op Wereld Aids Dag
Lees ook:OLVG start met monitoren kwaliteit van leven mensen met hiv
Lees ook:Artsen moeten sneller overgaan tot een hiv-test
Lees ook:Wereld Aids Dag 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>