Gratis hiv-sneltest in OLVG op Wereld Aids Dag

Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG laat Wereld Aids Dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Het grootste hiv-behandelcentrum van Nederland biedt van maandag 28 november tot en met vrijdag 2 december de mogelijkheid om gratis en anoniem een hiv-sneltest te doen. Het is het negende jaar op rij dat OLVG de sneltest aanbiedt. In de laatste jaren maakten ruim 1000 mensen gebruik van de mogelijkheid om zich op deze manier te laten testen (bron: persbericht).

De hiv-sneltest wordt discreet afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend. Er is een verpleegkundig consulent aanwezig voor het verstrekken van informatie en het verlenen van psychosociale hulp. Geïnteresseerden kunnen via (020) 599 3656 een anonieme afspraak worden gemaakt. De testen worden afgenomen op locatie Oost, van 08.00 tot 17.00 uur. Op donderdag 1 december, Wereld Aids Dag, kunnen geïnteresseerden zich ook laten testen op locatie West van 08.00 tot 17.00 uur.

Op donderdag 1 december onthult burgemeester Eberhard Van der Laan van Amsterdam het Aids-monument. Het kunstwerk, ontworpen door Jean Michel Othoniel, komt langs het IJ, tussen het Centraal Station en het Muziekgebouw. Het monument krijgt de vorm van een metershoog telraam en telt symbolisch af naar het moment dat aids de wereld uit is en er geen nieuwe hiv-infecties meer bijkomen. OLVG is één van de hoofdsponsors van het monument.

Lees ook:Gratis hiv-sneltest in OLVG én twitterspreekuur internisten
Lees ook:OLVG Amsterdam houdt Twitterspreekuur op Wereld Aids Dag
Lees ook:AIDSmonunument in Amsterdam – We tellen af tot aids de wereld uit is
Lees ook:HIV/AIDSmonument in teken van Internationale Aids Conferentie 2018
Lees ook:AIDSmonument onthuld op 1 december 2016 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>