Australië doet eenmalig mee aan Eurovisie Songfestival

Australië doet dit jaar voor één keer mee aan het Eurovisie Songfestival, in mei in Wenen. Dat heeft de organisatie European Broadcasting Union (EBU) besloten, om het 60-jarig bestaan van het liedjesfestijn extra glans te geven. Australië hoeft niet mee te doen in de halve finales, maar gaat net als ‘de grote vier’ door naar de finale. Duitsland, De UK, Spanje en Frankrijk zijn als veelbetalers ieder jaar bij voorbaat verzekerd van een plek in de finale.

De EBU heeft voor Australië gekozen, omdat het Songfestival ook ‘down under‘ razend populair is. Er moet nog worden bekeken hoe het land mee kan stemmen, want het is er ochtend als de finale in Wenen begint. De stemmen van het publiek bepalen de helft van het aantal punten, de andere helft wordt gegeven door een vakjury. De Australiërs mogen ook meestemmen tijdens de halve finales en omgekeerd mogen alle 39 deelnemende landen op Australische inzending stemmen. Wie dat wordt, is nog niet bekend: Kylie Minogue, Nick Cave? Voor 16 maart moet de beslissing vallen, want dan is de deadline voor de inschrijving van alle deelnemers en hun liedjes. 

Lees ook:Australië neemt komend jaar opnieuw deel aan Eurovisie Songfestival
Lees ook:Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm
Lees ook:Nederland wéér niet in finale Songfestival
Lees ook:Eurovisie Songfestival bij COC Limburg
Lees ook:Eurovisie Songfestival bij COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>