Bezuinigingen brengen Dordrecht Pride om zeep

download (3)Er komt dit jaar geen Dordrecht Pride. In 2013 en 2014 waren er de eerste twee succesvolle edities, met veel publiek en volgeboekte hotels, maar bezuinigingen van de gemeente halen een streep door de derde editie. De subsidie van 25.000 euro werd vorig jaar teruggeschroefd naar 10.000 en nu naar 5.000 euro: met dat schamele bedrag kan de organisatie weinig beginnen.

De organisatie heeft van de gemeente nog geen tekst en uitleg gekregen. Het zat de oudste stad van Holland op roze gebied sowieso niet mee. De religieuze politiek partijen waren not amused toen Arno Brok (VVD) in 2009 burgemeester werd, omdat hij openlijk homoseksueel is. Overigens is Brok genomineerd tot beste bestuurder van Nederland. Zelf was hij bij de twee eerdere Prides ‘een weekendje weg’. Peter Schoon, directeur van het Dordts Museum, was er niet toen de tentoonstelling ‘Queerzijde‘ vorig jaar te zien was. Opvallend, vonden roze media, omdat ook hij homoseksueel is.

Lees ook:Moonlight wint Oscar voor beste film
Lees ook:Amsterdam Gay Pride beste homo-evenement ter wereld
Lees ook:Gay Pride 2011 ‘ondermaats beveiligd’
Lees ook:Amsterdamse weigerambtenaar loog
Lees ook:Milk genomineerd voor acht Oscars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>