Dordrecht Pride 2014

Woensdag 28 mei tot en met zondag 1 juni kleurt Dordrecht roze, tijdens Dordrecht Pride (promofilmpje: klik hier). Het festival wil naar eigen zeggen ‘een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken, met een programma voor jong, oud, homo, hetero, dik en dun’. Nog meer dan vorig jaar ‘zet het festival in’ op cultuur. In de Berckepoort is een bijzondere tentoonstelling te zien en op zondag is er een lezing en rondleiding door de Willem II-tentoonstelling in het Dordrechts Museum. Daarbij wordt ingegaan op de biseksuele zijde van de kunstkoning. In de museumtuin verzorgt het Nederlands Filmorkest Amsterdam zondagmiddag een concert.

Het festival begint woensdag met een theatervoorstelling voor ouderen in zorgcentrum De Merwelanden. Daar wordt ook het Roze Loper-project gepresenteerd. ‘s Avonds wordt de tentoonstelling Queerzijde geopend in de Berckepoort, samengesteld door Galerie Mooiman uit Groningen. De expositie sluit aan op de Willem-II tentoonstelling in het Dordrecht Museum. Die avond is er in de Grote kerk een speciale thema-avond, met de vertoning van ‘Call me Kuchu‘  en een nagesprek. Naast cultuur is er veel vertier. Vrijdag is de Dordse Roze Nacht en hangt er bij zeker acht horecazaken de regenboogvlag uit. Ook zaterdagavond is er volop vertier, met als klapper een groot feest voor pinkClinic in het Dolhuis. De weekmarkt op zaterdag kleurt ook roze, met een informatiemarkt op de Statenplaats. Trouwlustigen kunnen net als vorig jaar ‘trouwen voor één dag’ en zondag is er een Stilettorun vanaf café Arina in de Voorstraat. Later op die dag is het slotfeest van Dordrecht Pride 2014 in Arina.

Lees ook:Bezuinigingen brengen Dordrecht Pride om zeep
Lees ook:Roze woensdag Nijmegen: 18 juli
Lees ook:Eerste Roze Weekend in Dordrecht
Lees ook:Amsterdam Museum neemt actief deel aan Transcreen
Lees ook:The Hague Rainbow Festival en Pridewalk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>