Gelredome Arnhem – The Queen Experience

Twintig jaar geleden overleed de legendarische leadzanger van Queen, Freddy Mercury, aan de gevolgen van aids. Dit jaar zou hij 65 zijn geworden: reden om hem te eren met een benefietconcert. Vrijdag 18 november 2011 is het Gelredome in Arnhem het domein van The Queen Experience: een groots eerbetoon aan Freddie Mercurie en Queen. Dan kunnen 34.000 mensen tijdens ‘The Queen Experience, The Most Spectacular Freddie Mercury & Queen Tribute Ever’ genieten van de talloze hits die Mercury & Queen op hun naam hebben staan. De totale opbrengst gaat naar Stop Aids Now.

 

In het groots opgezette, twee uur durende, muzikale en visuele spektakel passeren de hits de revue, zoals ‘Bohemian Rhapsosody’, dat al tien keer op nummer 1 eindigde in de Top 2000 en door de BBC werd uitgeroepen als de ‘Beste Popsong Aller Tijden’. Ster van de show is Joseph Clark die sinds zeven jaar met zijn band over de hele wereld rondtoert met het repertoire van Queen, in Arnhem aangevuld met een groot koor en 150-koppig symfonieorkest.

Lees ook:Partner Freddie Mercury overleden
Lees ook:Queen Rock Montreal 1981 bij Pathé
Lees ook:Freddie Mercury overleed 24 jaar geleden
Lees ook:Freddy Mercury overleed 25 jaar geleden
Lees ook:Freddie Mercury: pop –en homo icoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>