Zero tolerance: 42 mensen opgepakt tijdens Canal Parade

IMG_20160511_190451Tijdens de Canal Parade zijn afgelopen zaterdag 42 mensen opgepakt. De autoriteiten hadden van tevoren een zero-tolerance beleid aangekondigd. Volgens de politie was de sfeer ‘heel goed’, maar toch werden 41 mensen op de bon geslingerd vanwege verstoringen van de openbare orde. Een persoon is opgepakt vanwege mishandeling en belediging, zei een woordvoerster van de politie.

Ze zei ook dat het ‘rijen dik langs de kant stond.’ Het was inderdaad gezellig druk en ondanks een hoosbui bleef de stemming er goed in zitten. Politie en ambulancediensten, maar vooral bewakingspersoneel, waren in grote getale aanwezig en renden onmiddellijk erop af, als ergens langs de kant iets dreigde te gebeuren dat niet door de beugel kon. ’s Avonds was het in de Reguliersdwarsstraat op een gegeven moment zó druk, dat de straat een tijd op slot moest.

Lees ook:Canal Parade: ondanks horrorverhalen vooraf was het gezellig druk
Lees ook:Homo’s opgepakt in Saoedi-Arabië
Lees ook:Homo opgepakt bij Olympische fakkel
Lees ook:Potenrammers Sittard opgepakt
Lees ook:Day of Silence op zijn Russisch: sla erop los

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Zero tolerance: 42 mensen opgepakt tijdens Canal Parade

  1. Carlo

    Toffe gay pride!
    De Canalparade ,paar dingen: waarom die eeuwige sneue Mayday weer als boegbeeld? Daar begrijp ik echt niets van, waarom nu niet eens bijvoorbeeld Arie Boomsma,Claudia de Brey, Nelly Frijda, winnaar Mr gayverkiezing en een Amsterdam horecaman in de jury van de Canalparade?
    Prima dat de militairen nu in uniform mogen evenals de politie! Kunnen veel landen een voorbeeld aan nemen! Waar blijft de Gay Marocboot?

    Verder worden de boten steeds leuker en origineler. Maak de selectie strenger waardoor het publiek niet meer tegen de borrelboten hoeft aan te kijken: wat is er nu aan om wat bierdrinkende mensen op een boot te zien voorbij komen?

    En waarom die eeuwige travestieten op de Zeedijk? Niets tegen trava’s, maar kunnen we nu niet eens iets anders verzinnen? Een leuke boysband of zo?
    Rapido XL nb in de veel te afgelegen Heineken Musichal in Zuid Oost. Geen lokatie te krijgen natuurlijk in of nabij het centrum, waarom bijvoorbeeld niet in het Concertgebouw? (Wie weet kan wethouder Gehrels een rol spelen om dit voor elkaar te krijgen?)

    Hetzelfde geldt voor de slotmanifestatie: weeeer Willeke Alberti. Waarom niet eens bv Jim Bakkum of zo? Of een een of andere boysband? Voor mijn part Nick en Simon. Maar eens iets anders dan zo conservatief en behoudend programmeren: dat willen we toch niet uitstralen?

    Fantastish dat de Reguliers weer open is, evenals de Cockring, nu Club Fuxxx genaamd, maar hadden ze dat nu niet eens even echt goed kunnen verbouwen? Had van exploitant Robamsterdam wel wat meer verwacht!

      /   Reply  / 
  2. Bob Bruinsma

    Het zijn dit soort reacties die de boel verzieken. Dat je een andere smaak hebt is jouw goed recht maar om mensen dan gelijk sneu te noemen terwijl ze jaren al hun bijdrage leveren in gay Amsterdam is echt ongepast. Waarom nou niet een leuk verslag met daarbij jouw opties om e.e.a. nog beter te maken, als je dat zo nodig wil ventileren. Dit komt eerlijk gezegd erg negatief over.

    Vriendelijke groet,
    Bob Bruinsma

      /   Reply  / 
  3. sportingact

    Doe mij een lol..Arie Boomsma….We hoeven niet bekeerd te worden door deze meneer of door wie dan ook. Dan liever Frijda inderdaad. En aub ook geen de Brey….met haar gaat het weer een avondje links lullen alla VARA en PvdA worden.

      /   Reply  / 
  4. sportingact

    En nog even over Nick en Simon….Die wil je LIVE niet horen.

      /   Reply  / 
  5. Robin

    Je wilt Nelly F. nou die is behoorlijk zuur hoor. laat die lekker aan haar noordzuidlijn partij werken, of haar huis verkopen die ze niet verkocht krijgt, anyway. Pride is wat van je pride verwacht, En aan sommige succesformules sleutelen ze niet.
    Als je niet van volks / hysterie / en travas houdt, moet je niet naar de Zeedijk. Zeedijk is daar bekend om en mensen gaan daar juist naartoe omdat het lekker “gezellig” is. De reguliers is weer meer mainstream / trendy. en de warmoes voor sleaze, de amstel voor ouderwetse gezelligheid, prima. je kan van tevoren bepalen wat je ding is. Ook afsluiter Willeke…tja ze doet het al jaren , en nog steeds vinden mensen het fantastisch en blijven komen. Origineel is het niet, maar met kerst eet je ook elk jaar Hertenbiefstuk.
    Rapido XL was in HMH omdat ze XL wilden. waar vind je een locatie voor 3000 man? wil je niet naar XL kon je ook naar Rapido Celebrate in AIR of Whiteparty in Melkweg etc etc. Dus je kon een trip maken naar Zuidoost, maar hoeft dus niet.
    Wat mij betreft een geslaagde pride. 1 kantekening…de drankprijs vij de afsluiter was belachelijk duur. 5 euro voor je wijntje. en 2,50 plassen!(plasstempel ) ook al moest je 1 x dan nog moest je 2,50 betalen.

      /   Reply  / 
  6. sportingact

    Hertenbiefstuk? Echt niet. Inderdaad, je kan naar zoveel parties gaan en er zal altijd wel iets van je gading bij zitten. Ach, ik heb niet zo’n moeite met Willeke, maar wel met die andere voorgestelde gelegenheidsfiguren zoals Boomsma en De Brey. Twee hele saaie mensen die het altijd beter weten en ga er niet tegenin, want dan heb je een probleem. Nelly F lijkt me een leuk mens met toch wel wat humor. Dnek dat we haar prive-beslommeringen niet moeten misbruiken om haar niet uit te nodigen. Wat zou je denken van Andre van Duyn, of nog leuker maar wellicht veels te duur Dame Edna Everadge.

      /   Reply  / 
    1. Robin

      Dame Edna lijkt me fantastisch en ook Nelly is welkom hoor :-) kwam haar een keer op een verkeerd moment tegen waarsch… vind het allemaal prima. RuPaul lijkt me ook wel wat.
      Denk dat onze pride voor iedereen wel wat te bieden heeft.

        /   Reply  / 
  7. sportingact

    Helemaal eens met Robin.

      /   Reply  / 
  8. sportingact

    Ik zag Dame Edna laatst op een DVD terwijl ze te gast was bij een concert van Andre Rieu Live in Sidney. Fantastisch mens. Afgezien wat men van Andre Rieu mag vinden, hij weet ook altijd beroemde gasten in zijn shows te hebben. 20 minuten lachen gieren brullen met Dame Edna.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>