Tienduizenden op Gay Pride Tel Aviv

IMG_20160522_141747Tegen de zeventigduizend mensen zijn vrijdag in Tel Aviv de straat op gegaan om deel te nemen aan de jaarlijkse Gay Pride Parade (zie foto: eerdere editie). Onder het motto ‘It’s good to be gay, marching for social equalitiy’ de deelnemers in de zinderende zon door de stad naar een groot dansfeest met internationale Dj’s. De politie hield het op dertigduizend mensen en zei dat er zich geen incidenten hadden voorgedaan.

 

Tel Aviv kent al een haar of tien Gay Prides, zonder al te veel protesten van streng gelovigen, zoals in Jeruzalem: daar werd een Pride ooit verstoord door geweld, érén keer zelf met gebruik van een mes. Israël is op roze gebied een liberale oase in het Midden-Oosten, ondanks vijandige homofobie uit ultraorthodox Joodse hoek. Sinds 1988 is homoseksualiteit niet meer strafbaar in het land.

Lees ook:Levenslang voor man die zes mensen neerstak op Jeruzalem Pride
Lees ook:Jeruzalem Pride verenigt ongewild religies
Lees ook:Israëlisch parlementslid: homoseksualiteit uitbannen zoals vogelgriep
Lees ook:Servisch-Orthodoxe Kerk veroordeelt homohaat
Lees ook:Meisje overlijdt aan verwondingen steekpartij Gay Pride Jeruzalem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>