COC Songfestival 2011 in Hilversum

Zaterdag 26 november 2011 vindt de 17e editie van het Nationaal COC Songfestival plaats in theater Gooiland in Hilversum. Organisator is dit jaar het Homo Jongeren Platform (HJP), de winnaar van het 16e festival afgelopen jaar in Vlissingen. Theater Gooiland in Hilversum is een ideale locatie met een theaterzaal en twee feestzalen die makkelijk te bereiken is.

 

‘De afgelopen jaren moesten belangstellenden vaak lange afstanden afleggen om het COC Songfestival te komen bezoeken. Het was voor ons al snel duidelijk dat er het festival in 2001 op een meer centrale locatie wilden laten plaatsvinden’, zei Jan-Douwe Douwstra, voorzitter van het HJP, de landelijke koepel van roze jongeren in Nederland. In 2009 deed de jongerengroep voor het eerst mee met de lesbische ballade ‘Het is over’. In 2010 won HJP met het nummer ‘Stay Gay’ van de zevenkoppige formatie The Straight Cats. Het Nationaal COC Songfestival begon in 1994 als geintje, nadat ‘homomoeder’ Willeke Alberti met slechts 4 punten terug naar huis kwam van het Europese Songfestival. Daardoor mocht ons land het jaar erop niet meedoen en bedacht COC Limburg een ludiek alternatief, dat uitgroeide tot een liedjesfestijn van formaat.

Lees ook:The Straight Cats winnaar COC Songfestival
Lees ook:Voorronde COC Songfestival
Lees ook:Primeur: COC Amsterdam houdt voorronde COC Songfestival
Lees ook:COC Nijmegen wint Nationaal COC Songfestival 2014
Lees ook:Nationaal COC Songfestival op 17 november in Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>