Oosterpark Amsterdam ’s nachts niet op slot

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Amsterdamse Oosterpark blijft ’s nachts open. Dat blijkt na vragen van D66 aan het Dagelijks bestuur van stadsdeel Oost. Vorige maand deden geruchten de ronde dat het park na zonsondergang op slot zou gaan, om de overlast van alcoholisten tegen te gaan. Die zijn overdag een probleem en niet ‘s nachts, wanneer cruisende homo’s ronddolen, maar daarvan blijkt niemand last te hebben.

 

Volgens deelraadslid Jan-Bert Vroege (D66) kwamen er ‘van omwonenden noch instanties signalen binnen dat er ’s nachts zaken gebeuren die een nachtsluiting zouden billijken.’ ‘Gelukkig was het Dagelijks Bestuur het daarmee eens en werd bevestigd dat een nachtsluiting op korte termijn niet aan de orde is.’ D66 vindt dat het park ook ’s nachts een sociale functie heeft die past bij een bruisende en diverse wereldstad. Het stadsdeel gaat na de zomervakantie vergaderen hoe ze het probleem met de alcoholverslaafden moeten aanpakken.

Lees ook:Amsterdam West pakt homodiscriminatie aan
Lees ook:Australische primeur met erkenning ‘non-specified’ gender
Lees ook:Politie regio Arnhem gaat geweld tegen homo’s apart registreren
Lees ook:Tech geen erkenning niet-gespecificeerde geslacht
Lees ook:Durex brengt condoom emoji uit om safe-seks te promoten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>