Politie regio Arnhem gaat geweld tegen homo’s apart registreren

De politie gaat geweld tegen homo’s in de regio Arnhem apart registreren. Plaatselijke politici van D66 en CDA ontdekten tijdens een bezoek aan het team Roze in Blauw van de politie – waar LHBT’s incidenten kunnen melden bij openlijk roze agenten – dat er een landelijke meldcode is voor geweld tegen homo’s. Maar die werd in de regio Arnhem niet gebruikt.

De raadsleden vroegen de Arnhemse burgemeester Kaiser actie te ondernemen. Dat zei hij toe. Of daarmee geweld en agressie tegen homo’s beter kan worden bestreden, is nog niet duidelijk. ‘In Arnhem zijn er geen signalen dat homogerelateerd geweld een groot probleem vormt’, aldus de politie.

Lees ook:OM, politie en COC slaan handen ineen tegen homofoob geweld
Lees ook:‘Transfoob geweld lijkt toe te nemen’
Lees ook:Stichting Welzijn Ouderen Arnhem krijgt als eerste welzijnsorganisatie de Roze Loper
Lees ook:Vijfde lesbisch debat gaat over veiligheid
Lees ook:Politiek café over homo-emancipatie in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>