The Hague Pride 2010

IMG_20160602_124911Roze Zaterdag was vorig jaar in Den Haag zó succesvol, dat de Hofstad daarop voortborduurt met een eigen jaarlijks homofestival: The Hague Pride. Zaterdag 12 juni 2010 staat het Lange Voorhout in het teken van de roze medemens, met een informatiemarkt, terrasjes, straattheater en optredens van (inter)nationale artiesten. Op de Pink Stage zijn optredens uit de musical ‘Mama Mia’, Valerius, Betty – the L-word, Boris, Willeke Alberti, Groove the Princess en Jimmy Sommerville, de kleine man met de hoge stem van de Britse popgroep The Communards. Update: editie 2012 gaat niet door.

 

Het Straight Foreward Area richt zich vooral op jongeren en biedt DJ’s en stand-up comedy. Het Buurtschap Centrum (de aanpalende Denneweg en omgeving) laat zich op deze roze dag als trendy shop –en uitgaansstraat niet onbetuigd en brengt ludieke acties, live optredens en een modeshow op het Lage Voorhout. Volgens de aankondiging komt er ook een debat: ‘Human rights are gay rights’, maar tijd en plaats zijn nergens te vinden. The Hague Pride maakt deel uit van The Hague Festivals, dit jaar van 10 tot en met 27 juni, met onder andere The Hague Jazz (10 tot en met 12 juni), de Shopping Night (donderdag 17 juni), Festival Classique met als blikvanger het drijvend podium in de Hofvijver (18 tot en met 20 juni) en de 30ste editie van Parkpop in het Zuiderpark (zondag 27 juni).

Lees ook:Den Haag krijgt eigen Gay Pride
Lees ook:The Hague Pride 2011
Lees ook:Jimmy Somerville op The Hague Pride
Lees ook:Dit jaar geen The Hague Pride
Lees ook:The Hague Festivals en ‘Den Haag Roze!’ van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>