The Hague Pride 2011

IMG_20160522_141747Zaterdag 3 september 2011 beleeft Den Haag de derde editie van The Hague Pride. In 2009 had Roze Zaterdag in de Hofstad zo’n succes, dat  een jaarlijks homofestival in Den Haag erop volgde. Zaterdag kleurt het Lange Voorhout van 13.00 tot 21.00 uur roze, met de Pink Market, terrasjes, straattheater en optredens van artiesten uit binnen- en buitenland op de Pink Stage. Update: de editie 2012 gaat niet door.

Zo zijn er optredens van onder andere: Ferry Doedens, dansers van het Nederlands Dans Theater NDT-2, Dolly Bellefleur en Sarah Bettens (K’s Choice). Naast het Voorhout is elders in de stad ook veel te beleven. De Dennenweg biedt tot 22.00 uur ‘haar beroemde eigen schijf van vijf’: Wining, Dining, Fashion, Art & Beauty. Op het pleintje voor de ingangen van Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui is om 21.00 uur een gratis openluchtbioscoop, met ‘Saturday Night Fever’ en aansluitend een discoparty. De Haagse horeca gaat tot in de late uurtjes verder.

The Hague Pride, volgens COC Haaglanden ‘een feestelijk festival met een serieuze boodschap’, plaatst het onderwerp ‘Human Rights are Gay Rights’ voor het voetlicht. Den Haag is als internationale stad van Vrede & Recht de plek ‘waar dit thema alle aandacht verdient’, aldus de aankondiging.  In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september vindt de Haagse Museumnacht plaats en zondag start het culturele seizoen de de Hofstad met het Haags UITFeest.

Lees ook:Den Haag krijgt eigen Gay Pride
Lees ook:The Hague Pride 2010
Lees ook:Dit jaar geen The Hague Pride
Lees ook:Jimmy Somerville op The Hague Pride
Lees ook:The Hague Festivals en ‘Den Haag Roze!’ van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>