Roze Week Fryslân 2010

Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 juni 2010 kleurt de Friese hoofdstad Leeuwarden roze, tijdens de Roze Week Fryslân 2010 (editie 2011: klik hier). Thema dit jaar is ‘Zichtbaar Zijn’. Zaterdag opent de burgemeester de week  in de Oranjezaal van het stadhuis en wordt het Roze Pompeblêd uitgereikt aan iemand die zich in Friesland   heeft ingezet voor de roze zaak. Homoplatform Fryslân is in 2001 opgericht door onder meer COC Friesland, IHLIA Anna Blamanhuis, Christelijke Homo Jongeren Contact (CHJC), Stichting de Kringen, Orpheus Friesland en ANBO. Gezamenlijk organiseren zij de Roze Week en de verkiezing van het Roze Pompeblêd.    

 

COC Friesland organiseert dinsdagmiddag een open middag van de werkgroep Rosee (van COC Friesland en de ANBO) in het COC café ‘Oarsom’, Maria Annastraatje 7. Ook het IHLIA Anna Blaman Huis (ABH), Noordvliet 11 in Leeuwarden biedt verschillende activiteiten. Zo is er op woensdag vanaf 20.00 uur een open avond van Orpheus, de landelijke vereniging voor homo/biseksualiteit in een heterorelatie. Donderdag geeft Marlou Pluijmaekers een lezing over Geogia O’Keeffe, Amerikaanse modernistische schilderes uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Vrijdag 11 juni wordt de film ‘An Englishman in New York’ uit 2009 vertoond: over de Britse homo-icoon Quentin Crisp die in de jaren ’70 in New York leefde. Zaterdag 12 juni organiseert CHJC regio Noordoost een stadswandeling. ’s Avonds geeft homokoor ‘Onder Anderen’ vanaf 20.30 uur haar jaarlijkse donateurconcert in De Bres, Schoolstraat 4. Vanaf 23.00 uur verzorgt COC Friesland ‘X’ voor alle homo’s, lesbo’s en open minded bij De Kleine Wereld, Weerd 18.Zondag organiseert de werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland een roze dienst in de parochie van St. Franciscus van Assisi in Bolsward, Grote Dijlakker, met als thema: ‘Laat je licht schijnen’.

Lees ook:Roze week Friesland
Lees ook:Ulbe Tjallingii krijgt Roze Pompeblêd
Lees ook:Roze Week 2011 in Leeuwarden
Lees ook:Roze Week 2010 in Amersfoort
Lees ook:Roze vrijdag op de 50 Plus Beurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>