Roze week Friesland

Van zaterdag 6 tot en met donderdag 11 juni 2009 kleurt Friesland roze, tijdens de Roze Week Fryslân 2009 (editie 2011: klik hier). Zaterdag vindt om 16.00 uur de officiële opening plaats in Voorheen De Gemeente, Trompstraat 4a in Leeuwarden: in de kerk achter het Anna Blamanhuis. Dan wordt het Roze Pompeblêd uitgereikt. Vanaf 23.00 uur is er de PinkxplosionParty ‘Jungel’ bij 058Podium, Ruiterskwartier 41 en vanaf 21.00 uur de Pré-xplosionsparty in café Oarsom, Maria Annastraatje 7.

Zondag 7 juni organiseert de Doopsgezinde Gemeente met de Werkgroep Geloof & Homoseksualiteit Friesland vanaf 15.00 uur de jaarlijkse Roze Viering: Gedempte Vaart 25 in Surhuisteveen. Dinsdag 9 juni presenteert COC Friesland in Bolsward het onderzoeksrapport en een debat over homoseksualiteit in zorginstellingen in Friesland: om 14.00 uur in Bloemkamp, Floridus Campuslaan 1 in Bolsward. Woensdag 10 juni begint in Franeker om 20.00 uur een lezing plaats over homoseksualiteit in een heterorelatie, door Anne Veenendaal van de werkgroep Orpheus in Bureau Nurlauila, Godsacker 41. Donderdag 11 juni brengt theatergroep Traxx de preview van hun nieuwe voorstelling, ‘Holefobie’,  die gespeeld wordt in voorlichtingslessen op scholen, in café oarsom, Maria Annastraatje 7.

COC Friesland zoekt trotse ouders van homoseksuele kinderen die als adviseur en ambassadeur willen optreden voor andere ouders met homoseksuele kinderen. De nieuwe werkgroep TOF (Trotse Ouders Fryslân) zal deel uitmaken van het Homoplatform Fryslân. Naar verwachting wordt TOF tijdens de roze week gepresenteerd.

Lees ook:Roze Week Fryslân 2010
Lees ook:Ulbe Tjallingii krijgt Roze Pompeblêd
Lees ook:Roze Week 2011 in Leeuwarden
Lees ook:Leeuwarden grijpt naast organisatie Roze Zaterdag 2019
Lees ook:Roze Week 2010 in Amersfoort

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Roze week Friesland

  1. Pingback: Roze Zaterdag in 2011 in Groningen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>