Gratis condooms in homohoreca

IMG_20161011_154902Nou dacht ik dat ze er al lang lagen, maar volgens ‘het nieuws’ zijn er vanaf vandaag in vijf homotenten in Amsterdam gratis condooms en glijmiddel te krijgen. Dat maakte het Aids Fonds gisteren, op Wereld Aids Dag, bekend. In de loop van volgend jaar volgen er meer homozaken: het fonds wil dat er op den duur in alle homotenten gratis condooms liggen. Dát is zeker nieuws: goed nieuws. In buitenlandse homometropolen liggen ze al jaren gratis voor het grijpen, maar in ons handelslandje amper: hier moest er tot nu toe ‘natuurlijk’ aan verdiend worden.

De Thermos Sauna in Amsterdam verstrekt ze al jaren, maar je moest er wel aan de bar om vragen. Een condoom kopen is nou niet bepaald een aanslag op je portemonnee, maar het werkt niet drempelverlagend. Het Aids Fonds voert het condoomprogramma uit samen met de GGD en Schorer; het duurt vijf jaar en kost 350.000 euro. Uitbaters betalen mee aan distributiekosten, moeten de voorraad in de gaten houden en verplichten zich om daarnaast ook preventie-informatie te bieden. Voor locaties waar seks mogelijk is, geldt de extra voorwaarde dat ze zich aansluiten bij het project Veiliger Sekslocaties van Schorer. Dat betekent dat die locaties moeten zorgen voor goede informatie en hygiëne en dat het personeel een training oer veilig vrijen krijgt. Overigens is de sekser zelf natuurlijk op zijn beurt ook verantwoordelijk: mannen zouden eigenlijk altijd zelf een condoom op zak moeten hebben.

Lees ook:Gratis condoom bevordert veilige seks
Lees ook:Condoommuren op Bevrijdingsfestivals
Lees ook:Geen schroom tijdens de Nacht van het Condoom
Lees ook:Duizend condoomtesters gezocht
Lees ook:Nieuw condoom geen spelbreker meer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gratis condooms in homohoreca

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Gratis ballonnen voor mijn verjaardag en barebacken. Wat is het leven toch mooi.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>