Roze Valentijnsdag voor Polen

COC Midden Gelderland organiseert op 14 februari een speciale Valentijnsdag, die in het teken staat van de nieuwe Poolse liefde. Die avond wordt in de Poolse stad Lublin de oprichting van een eigen belangenvereniging voor homo’s en lesbo’s. De provincie Gelderland onderhoudt een vriendschapsband met de Poolse provincie Lubelskie en gaf de COC vereniging subsidie voor een uitwisselingsproject. In het katholieke Lublin viert homofobie nog altijd hoogtij. Er is geen roze vereniging of plek om elkaar te ontmoeten of uit te gaan.

Zaterdag 14 februari organiseert de Poolse groep die onderdeel gaat uitmaken van de landelijke KPH (de Poolse variant van het COC) een eerste feest om de oprichting te vieren. Bodyguards zullen er wel nodig zijn. In Arnhem vindt een Poolse avond (zonder bodyguards) plaats, met Poolse hapjes en drankjes, foto’s, een directe telefoonverbinding met het feest in Lublin en een actie: Valentijnskaarten schrijven voor de Poolse vrienden en vriendinnen. Locatie: COC-pand ‘Basta’, Catharinaplaats 10 in Arnhem, vanaf 21.00 uur.

Lees ook:Arnhem geeft COC Midden Gelderland subsidie
Lees ook:Poolse Party bij COC Haaglanden
Lees ook:Nationale Coming Out Dag 2009
Lees ook:Poolse avond bij COC Haaglanden
Lees ook:Carnaval in Keulen: de grootste in Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>