Nationale Coming Out Dag 2009

Zondag 11 oktober 2009 vindt voor de tweede keer de Nationale Coming Out Dag plaats: de Nederlandse variant van de International Coming Out Day. Minister Plasterk van Emancipatie riep de dag vorig jaar in het leven, om roze emancipatie te bevorderen. In Amsterdam bundelen roze organisaties hun krachten voor een roze ouderendag. Daar vindt in woonzorgcentrum Bernardus de première plaats van ‘Een roze geluid’, waarin stadsverteller Karel Baracs roze ouderen in de hoofdstad onder de loep neemt. Organisator is de OsiraGroep, samen met het Consortium van ANBO, COC, Movisie en Schorer.

 

Veel COC verenigingen organiseren een feest andere activiteiten. Een greep uit het aanbod; COC Zwolle opent ’s middags haar deuren voor een Coming Out Café. COC Limburg organiseert de halfjaarlijkse Pink Party. COC Midden Gelderland organiseert zaterdag 10 oktober een informatiemarkt met manifestaties en optredens in het pand aan de St. Catharinaplaats 10 in Arnhem. ’s Avonds is er vanaf 20.00 uur de gratis Pure Pink Party tot 02.00 uur. Voorafgaand aan deze dag is er op donderdag vanaf 20.00 uur een discussieavond over huiselijk geweld, met als thema ‘Hoe vrij ben jij in jouw relatie?’

 

COC Groningen en Drenthe organiseert vrijdag een coming out diner en op zaterdag samen met ANBO een symposium over ouderen zogcentra. COC Rotterdam kreeg geen toestemming om de dag op het Zuidplein te vieren. Coming Out Day werd voor het eerst in 1988 in de Verenigde Staten gehouden, om de tweede nationale roze mars te vieren van de Washington Lesbian & Gay Rights. Landen als Zwitserland, Duitsland, Canada en Groot-Brittannië namen dat initiatief later over.

Lees ook:Eerste Nationale Coming Out Dag
Lees ook:Pink Christmas 2010 in Amsterdam
Lees ook:Woensdag 11 oktober: Coming Out Dag 2017
Lees ook:Coming Out Dag 2014
Lees ook:Coming Out Dag 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>