COC reikt PANN Bob Angelo Penning uit

PANN heeft dit jaar de Bob Angelo Penning van COC Nederland ontvangen. Het bestuur van PANN reageerde verguld. Dat meldt de GayKrant.  PANN feesten worden reeds sinds 1969 iedere derde zaterdag van de maand in Utrecht gehouden en de laatste twee jaar ook in het land: ‘PANN-on-Tour’. De feesten kwamen voort uit een homo-jongerensociëteit die in 1969 werd opgericht. Stichting PANN zet zich in voor integratie en emancipatie van jonge homoseksuelen. Sinds de jaren ’70 zijn de feesten voor iedereen toegankelijk. Volgens de organisatoren ligt het homogehalte ‘er niet zo dik bovenop’, maar het publiek bleef altijd gevarieerd: homo’s en hetero’s, die gezellig komen feesten.

 

De Bob Angelo Penning wordt sinds 1991 iedere twee jaar uitgereikt aan personen, groepen of organisaties die zich hebben ingezet voor de emancipatie van homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. Eerder ontvingen onder andere Hand van Manen, Benno Premsela, Pater van Kilsdonk en John Blankenstein de penning. Bob Angelo was de schuilnaam van Niek Engelsman (1913-1988), oprichter en lange tijd voorzitter van het COC. In die tijd was dat de afkorting van ‘Cultuur en Ontspanning Centrum’, ook een schuilnaam, toen homoseksualiteit nog verboden was.

Lees ook:Nieuwjaarsreceptie COC Nederland met Bob Angelo Penning
Lees ook:PANN on Tour in Haarlem
Lees ook:PANN feest in Zaandam
Lees ook:PANN feest in Maastricht
Lees ook:Carry Slee krijgt Bob Angelo penning

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “COC reikt PANN Bob Angelo Penning uit

  1. Pingback: PANN feest in Zaandam | Gay

  2. Pingback: Jongeren debatteren over seks, geloof en voorlichting | Gay

  3. Pingback: PANN-on-Tour feest in Den Haag | Gay

  4. Pingback: COC Amsterdam eert 60 jaar lidmaatschap | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>