Overheid wil af van onnodige geslachtsregistratie

Als het er niet toe doet of iemand man of vrouw is, wil de overheid er vanaf. Die vier partijen die aan de onderhandelingstafel zitten, willen dat alle overheden zoveel mogelijk genderneutraal gaan werken. Het Rijk, provincies en gemeenten mogen niet meer zomaar vragen maar het geslacht, als dat niet nodig is, bijvoorbeeld in brieven over afvalstoffenheffing of de WOZ-waarde.

Soms blijft geslachtsregistratie wel nodig, bijvoorbeeld in paspoorten. De VVD en D66 hadden samen eet andere politie partijen dit voorjaar het Roze Stembuskkoord getekend. Daarin stond dit opgenomen, maar ook opnemen van een verbod op LHBTI-discriminatie in artikel 1 van de Grondwet en meerouderschap. De CDA deed mee aan met COC-Stembusoverleg, maar tekende het uiteindelijke akkoord niet, de ChristenUnie was we uitgenodigd, maar deed niet mee aan het gesprek.

Lees ook:COC wil af van geslachtsregistratie
Lees ook:GroenLinks roept op tot roze stembusakkoord
Lees ook:Súdwest-Fryslân en Groningen tekenen intentieverklaring LHBT-veiligheid
Lees ook:Amsterdam schaft geslachtsregistratie in gemeenteformulieren af
Lees ook:COC Roze Stembusakkoord 2017 een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>