Oproep aan vrouwen tot ‘urinoirplassen’ op Leidseplein

@Erik Feenstra

Vrijdag 22 september willen honderden vrouwen in een urinoir zien te plassen bij het Leidseplein. De Facebookactie is in het leven geroepen nadat de kantonrechter gisteren in een rechtszaak bepaalde dat vrouwen ‘best in een urinoir kunnen plassen’. De organisator: ‘Ik vraag me af hoe dat werkt. Met min billen onder de rand uitsteken terwijl half dronken Amsterdam in de buurt loopt?’

De rechtszaak was aangespannen door Geerte Piening, die een boete kreeg nadat ze in de buurt van het Leidseplein was betrapt op het op straat plassen. Ze vocht de boete aan omdat ze vindt dat er te weinig openbare toiletten zijn voor vrouwen. ‘Ik was op dat moment 2 kilometer verwijderd van een vrouwentoilet en de nood was zeer hoog.’ Tot nu toe hebben meer dan 965 vrouwen aangegeven aan de actie deel te nemen.

Update: de belangstelling is zo groot, dat de actie is afgeblazen. Vrouwen wordt op de Facebookpagina gevraagd zelf een urinoir uit te kiezen, een selfie te maken bij het plassen en die op te sturen.

 

Lees ook:Lady Gaga beboet om ‘te gay’ concert
Lees ook:Anti-homowet Rusland ‘niet strijdig met grondwet’
Lees ook:Nigeria: vier mannen aangeklaagd wegens sodomie
Lees ook:Grindr kan gevaarlijk zijn
Lees ook:Strakke plasser? Als het maar een gat heeft!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>