Nicola Sturgeon spreekt als eerste premier Gay Pride toe in Glasgow

De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft afgelopen weekend als eerste prime minister in ambt een Gay Pride toegesproken: zaterdagmiddag 19 augustus in Glasgow. Duizenden mensen liepen door de straten van de stad tijdens de jaarlijkse Pride Parade. ‘Love is love, waar of wie je ook bent’, zei Sturgeon.

Sturgeon noemde Schotland ‘een van de beste landen ter wereld waar het gaat om LGBT-plus rechten, maar voegde eraan toe dat er ‘nog veel werk aan de winkel is om tot echte gelijkheid te komen.’ Dit jaar lag de focus van het tweedaagse festival op gezinsleven.

Lees ook:BFI Flare London LGBT Film Festival
Lees ook:Nederland homovriendelijkste land ter wereld
Lees ook:Debat over Turkse homorechten
Lees ook:Milkshake Festival naar Brazilië!
Lees ook:New York Gay Pride – Proud & Powerful

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>