Debat over Turkse homorechten

Aan de voorvond van Amsterdam Gay Pride organiseert COC Amsterdam op maandag 2 augustus 2010 een debat over homorechten in Turkije. Toetreding van Turkije tot de Europese Unie heeft zowel voor –als tegenstanders. Er vinden in het land hervormingen plaats op het gebied van democratie en mensenrechten. Deze hervormingen bieden hoop aan etnische, religieuze en seksuele minderheden in het land (bron: persbericht).

 

Tijdens het debat ligt de focus op de vraag wat voor invloed Europa heeft op LGBT rechten in Turkije. Daarnaast wordt antwoord gezocht op de vraag wat toetreding van Turkije als overwegen islamitisch land ja betekenen voor LGBT rechten in andere islamitische landen. Omgekeerd wordt bekeken wat toetreding van Turkije tot de EU kan betekenen voor het LGBT leven in Europa. Het debat vindt plaats in het COC pand, Rozenstraat 14, van 10.00 tot 22.00 uur. Sprekers zijn in ieder geval: Serdar Manavoglu (Stichting Pera), Michiel Odijk (RozeLinks), Can Celebi (Homoloket) en Bram Hendrawan (Universiteit Utrecht).

Lees ook:Première Turkse roze film ‘Other Angels’ in de Balie
Lees ook:Huurcontract COC Amsterdam verlengd
Lees ook:Gay Pride Party bij COC Amsterdam
Lees ook:COC Amsterdam officiële trouwlocatie
Lees ook:Turken zetten zelf stap homo-emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>