COC roept op tot meer maatregelen voor transgender emancipatie

COC Nederland roept de regering op om meer maatregelen te nemen die de emancipatie van transgenders bevorderen. De oproep is een reactie op het rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarin staat dat het aantal registraties van geslachtsveranderingen groeit sinds de transgenderwet van 2014, maar ook dat de sociaaleconomische positie van transgenders achterblijft.

Ze hebben vaker een lager inkomen dan gemiddeld, zitten drie tot vijf keer vaker in de bijstand of de ww. Volgens het SCP kunnen vooroordelen over transpersonen een verklaring zijn. Een pluspunt is dat he tSGP de situatie van transgenders überhaupt aankaart, maar er is meer nodig: bijvoorbeeld een wet tegen discriminatie van transgenders, recht op ‘transitieverlof’ en kortere wachtlijsten .

Lees ook:Discriminatie homo’s voor het eerst op VN agenda
Lees ook:Een lekkere huilbui kan nooit kwaad
Lees ook:Fatwa in Pakistan: transgenders mogen trouwen
Lees ook:Transgender Gedenkdag Amsterdam – vrijdag 20 november
Lees ook:D66: discriminatie transgenders wettelijk verbieden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>