Groeiend aantal geslachtsveranderingen sinds invoering transgenderwet

Sinds de invoering van de transgenderwet in 2014 is het aantal mensen dat officieel van geslacht verandert fors gegroeid. Uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau waren er 770 mensen die in 2015 hun geslacht lieten wijzigen, tussen 2007 en 2014 waren het er zo’n 80 per jaar.

Sinds in 2014 kunnen transgenders hun geslacht officieel laten wijzigen, zonder dat daar medische eisen aan worden gesteld en zonder dat er een rechter bij te pas komt, zoals tot de invoering van de transgenderwet. Inmiddels zijn er in ons land 1960 Nederlanders die zich op papier van geslacht hebben laten veranderen.

Lees ook:Deense transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Lees ook:Nieuwe transgenderwet: ‘eindelijk zeggenschap over eigen geslacht’
Lees ook:Belangrijke stap naar betere transgenderwet
Lees ook:De wereld op zijn kop: geen geregistreerd partnerschap mogelijk voor Britse hetero’s
Lees ook:Nieuwe wet mijlpaal voor transgenders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>