Kandidaten voor Jos Brink Prijs 2017: aanmelden kan tot 1 maart

Minister Jet Bussemaker roept op kandidaten   voor te stellen voor de Jos Brink Oeuvre Prijs 2017 en de Jos Brink Innovatie Prijs 2017 voor LHBTI-emancipatie. Aanmelden – liefst met uitgebreide motivatie – kan tot 1 maart op www.josbrinkprijs.nl. De prijs wordt op zondagmiddag 21 mei uitgereikt in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De jury bestaat uit vijf leden, met Paul de Leeuw als voorzitter.

De staatsprijs is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Kunst en Wetenschappen en wordt om het jaar uitgereikt aan personen of instanties die veel hebben betekent voor de acceptatie van LHBTI’s: de oeuvreprijs als kroon op het werk, de innovatieprijs als aanmoediging om verder te gaan met het goede werk. De in 2007 overleden Jos Brink was een bekende Nederlandse acteur, cabaretier, musicalster en tv-presentator. Hij was openlijk homoseksueel en heeft zich altijd ingezet voor emancipatie van homo’s en lesbiennes.

Lees ook:Minister zoekt nominaties voor Jos Brinkprijs 2017
Lees ook:Nominaties gezocht voor Jos Brinkprijs
Lees ook:Nieuw: de Jos Brink homo-emancipatieprijs
Lees ook:Jos Brink Oeuvreprijs en Innovatieprijs: de genomineerden
Lees ook:Wie wint de Jos Brink Prijs?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>