D66 en GroenLinks willen vergoeding PrEP voor risicogroepen

Pia Dijkstra (D66) en Linda Voortman (GroenLinks) hebben woensdag in de Tweede Kamer een voorstel ingediend om PrEP te vergoeden voor mensen die een hoog risico lopen op het oplopen van hiv. Beiden waren begin oktober aanwezig bij PrEP-talk, een debat in de Amsterdamse Balie over de voors en tegens van PrEP, op initiatief van het Aids Fonds en COC Nederland.

Beiden stellen voor om een subsidie van 3 miljoen euro aan de GGD te geven om meer mensen in risicogroepen toegang tot het hiv-preventiemiddel te geven. Op dit moment loopt er een project (AmPrEP) onder 370 hiv-negatieve mannen bij de GGD-Amsterdam. Mensen die buiten de boot vielen, moeten het middel nu nog uit eigen zak betalen. Het voorstel komt ter sprake bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees ook:Noorwegen gaat als eerste land ter wereld PrEP helemaal vergoeden
Lees ook:Onderzoek naar nieuwe hiv-preventiepil in Amsterdam
Lees ook:PrEP wordt voorlopig niet vergoed
Lees ook:Aids-conferentie Durban: hiv-preventiepil onmisbaar in aanpak hiv/aids
Lees ook:Landelijke Richtlijn hiv preventie pil PrEP beschikbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>