‘Gays for Trump Campaign’ spreekt zich uit tegen transgender-rechten

De zogenaamde ‘Gays for Trump campaign‘ steunt de uitspraak van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, dat hij achter de anti-transwetten in North-Carolina staat. Daar joegen de Republikeinen er eerder dit jaar een anti-discriminatiewet doorheen, House Bill 2, om alle lokale soortgelijke wetten te overrulen. Zo konden transgenders in Charlotte , de grootste stad in North-Carolina, zelf bepalen welke openbare toilet ze wilden gebruiken.

Het deed veel stof opwaaien: popsterren zegden hun concerten in de Amerikaanse staat af en grote bedrijven waren zacht gezegd ook not amused. Eerder riep Trump himself dat transmensen zelf moesten mogen bepalen welke wc ze gebruikten, maar deze week zei hij iets heel anders in een interview met een lokale krant van North-Carolina. De ‘Gays for Trump campaign’ liet er geen gras over groeien en volgde zijn uitspraak blindelings: Trump’s standpunt staat niet op gespannen voet met die van ‘zijn’ groep, omdat ‘homorechten en transgenderrechten niet hetzelfde zijn’, vinden de roze aanhangers van Trump: ‘Hoewel LHBT-activisten ervan gruwen om het toe te geven, de benarde situatie van transgenders Amerikanen is totaal anders dan van Amerikaanse homo’s en lesbo’s.’

Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Obama wil dat North-Carolina en Mississippi anti-homowet ongedaan maken
Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht
Lees ook:North-Carolina jaagt er een anti-homowet doorheen om lokaal beleid te overrulen
Lees ook:Gouverneur New York neemt het op voor onder meer LHBT’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>