Reminder: Nijmegen in roze sferen tijdens Giro-weekend

eh_brugVrijdag 6 tot en met zondag 8 mei kleurt Nijmegen roze, tijdens de Roze Ronde van Nijmegen. De Giro d’Italia begint dit jaar in ons land, op vrijdag 6 mei met een tijdrit in Apeldoorn. Zaterdag 7 mei start de tweede etappe in Arnhem en eindigt na 190 kilometer over de Veluwe en door de Betuwe in Nijmegen. De derde etappe op zondag loopt vanuit Nijmegen door de Achterhoek terug naar Arnhem.

Stichting Roze Woensdag zorgt op de Vierdaagse-woensdag er altijd voor dat de binnenstad roze kleurt. Tijdens het Giro-weekend gebeurt dat ook. ‘Nijmegen is een LHBT-vriendelijke stad en daar zijn we trots op’, aldus de organisatie. De ‘huiskleur’ van de Ronde van Italië is roze: ‘Fijn dat de Giro dit met ons meeviert.’ Vrijdag is er een Roze fietstocht, zaterdag de Roze Ronde van Nijmegen en zondag vieren ThomTom, Mets en Markus Antonius de start van de Giro mee vanaf 14.00 uur. De renners komen zaterdag rond 17.00 uur aan op de Oranjesingel. Zondag vertrekken ze om 12.40 uur op de Grote Markt.

Lees ook:Nijmegen kleur roze tijdens het Giro-weekend – 6 t/m 8 mei
Lees ook:De Roze Ronde van Nijmegen – tijdens Giroweekend in Nederland
Lees ook:Amsterdam kleur roze
Lees ook:Amsterdam en Utrecht roze én smerig
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>