EU-lidstaten slaan handen ineen om hate crime te bestrijden

IMG_20161011_154145De EU-lidstaten gaan de gezamenlijke aanpak van hate crime versterken en de zorg voor slachtoffers verbeteren. Donderdag lanceerden minister van Veiligheid & Justitie, Ard van der Steur, en Michael O’Flaherty, directeur van het EU-Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) in Amsterdam een online compendium (handleiding) tijdens een tweedaagse EU-conferentie over de aanpak van hate crime.

De website is een praktische leidraad voor handhaving en beleidsmakers om in hun eigen land praktisch toe te passen. Op de conferentie staat kennnisdeling centraal. Hate crime komt in de Europese Unie veel voor. Het ‘gaat in tegen de kernwaarde nvan de EU’, aldus EU-commissaris Vera Jourová. ‘Elke dag worden binnen de EU grondrechten geschonden, als burgers worden aangevallen om hoe ze eruit zien, wat ze geloven of wie ze zijn.’ Het motief blijft vak onzichtbaar , omdat aangifte en vervolg zich richten op de misdaad en niet op de reden erachter. Slachtoffers voelen zich daardoor in de kou staan.

Lees ook:Human Rights Watch slaat alarm over homofobie in Oeganda
Lees ook:Obama tekent wet tegen hate crime
Lees ook:Antieke denkbeelden over LHBT’s in aantal EU-lidstaten
Lees ook:Protest in Tel Aviv tegen antihomo-geweld
Lees ook:COC: ‘EU, meevaren tijdens de Pride is niet genoeg, kom in actie!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>