Celstraf oud-politicus VS na misbruik jongens

IMG_20160518_102813In de Verenigde Staten is de oud-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de 74-jarige Dennis Hastert, woensdag door de rechtbank in Chicago veroordeeld tot 15 maanden celstraf. Hij is schuldig bevonden aan een financieel misdrijf dat hij beging om seksueel misbruik van een kind in de doofpot te stoppen. Tijdens de rechtszaak gaf de republikein Hastert voor het eerst toe dat hij in de jaren ’60 en ’70 als worstelcoach op een middelbare school meerdere jongens heeft misbruikt.

Een van de slachtoffers betaalde hij miljoenen aan zwijggeld. Om geen argwaan bij de bank te wekken, nam hij dat geld in stappen op: in de VS een strafbaar feit. Voor het misbruik van de jongens kan hij niet meer worden vervolgd, omdat die zaken zijn verjaard. De rechter merkte op dat de straf daarvoor veel hoger zou zijn uitgevallen. In 1995 kreeg Hastert een plek in de Wrestling Hall of Fame en in 2000 de Outstanding American Award.

Lees ook:Britse weerman wegens misbruik tienerjongens achter de tralies
Lees ook:Tien Spaanse priesters aangeklaagd wegens seksueel misbruik minderjarige jongens
Lees ook:Celstraf voor homo na pijpbeurt hetero
Lees ook:Ook bij meisjes veel misbruik door katholieke geestelijken
Lees ook:Broeder wist van seksueel misbruik jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>