EU-enquête: opvallend veel jongeren willen homoseks wel eens uitproberen

download (3)Honderdduizenden jonge Europeanen hebben deelgenomen aan een enquête die binnen de hele Europese Unie is gehouden. PinkNews maakt daaruit op dat veel meer jongeren openstaan voor gay seks dan verwacht. In samenwerking met de organisatoren van Eurovisie, de European Broadcasting Union, werd de Generation What Poll  door vijftien zenders gelanceerd onder jonge mensen tot 35 jaar.

Meer dan een kwart miljoen mensen namen eraan deel en beantwoordden vragen over hun eigen leven, wat ze denken en menen. De uitkomst toont een opvallend gedetailleerd beeld op seksualiteit in heel Europa. Over alle landsgrenzen heen blijkt seksuele diversiteit breed geaccepteerd. Een paar cijfers: 14 procent heeft wel eens seks met iemand van hetzelfde geslacht gehad en een op de vijf wil het wel eens uitproberen. Van alle ondervraagde jongeren heeft 83 procent er niets op tegen om zoekende homo’s te zien. Meer dan de helft van de respondenten heeft vrienden met een andere seksuele voorkeur en 83 procent kan lerven zonder religieuze doctrines.

Lees ook:Is homoacceptatie onder jongeren er nou op vooruitgegaan of niet?
Lees ook:Meer dan helft scholieren krijgt geen voorlichting over seksuele diversiteit
Lees ook:Meer dan kwart Vlaamse LHB’s heeft wel eens een zelfmoordpoging gedaan
Lees ook:Steeds meer Amerikanen voor homohuwelijk
Lees ook:Landelijk onderzoek: jongeren beginnen later aan seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>