Meer dan kwart Vlaamse LHB’s heeft wel eens een zelfmoordpoging gedaan

Meer dan een kwart van de LHB’s en bijna 40 procent van de transgenders in Vlaanderen heeft wel eens een zelfmoordpoging gedaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent. De cijfers komen overeen met een onderzoek van het Vlaams Expertisecentrum Su├»cidepreventie die een steekproef hield onder 656 LHB’s en 248 transgenders.

De cijfers ‘bevestigen de tendensen die we kennen’, aldus een onderzoeker, maar blijken ‘hoger dan verwacht’. Van de transgendergroep heeft maar liefst tachtig procent wel eens aan zelfmoord gedacht. Er komen een aantal risicofactoren naar voren: homo- en transfoob geweld, de reactie van ouders bij coming-out en al dan niet zoeken naar psychische hulp.

Lees ook:Vlaanderen gaat alarmerende zelfmoordcijfers bij LHBT’s aanpakken
Lees ook:Is homoacceptatie onder jongeren er nou op vooruitgegaan of niet?
Lees ook:Belgische politie neemt homohaat niet serieus
Lees ook:Tachtig procent Ierse homo’s onderging geweld
Lees ook:VS: 40 procent transgenders deed ooit zelfmoordpoging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>