Oproep COC: ‘Help LHBT-asielzoekers, word maatje!’

logo-cocHet COC roept op om LHBT-asielzoekers te helpen door hun ‘maatje’ te worden. Door de grote toestroom van asielzoekers is daar grote behoefte aan. Cocktail, het maatjesproject van het COC, brengt roze asielzoekers in contact met Nederlandse LHBT’s. Doel is om iets te doen aan het sociale isolement waarin veel LHBT-asielzoekers zich bevinden als ze in Nederland zijn aangekomen. Opgeven kan via [email protected].

Als maatje ‘onderneem je met zekere regelmaat sociale activiteiten met een LHBT-asielzoeker’, meldt het COC: een luisterend oor, samen koffie drinken, samen een wandeling maken of de stad ingaan. Maatje-zijn kost minimaal vier uur per maand en er wordt van je verwacht dat je het voor langere tijd doet, van enkele maanden tot twee jaar. He tmaatjesproject wordt uitgevoerd door COC-verenigingen in het hele land. Het COC zoekt ‘sociaal vaardige, integere mensen die Engels en/of een andere tweede taal spreken, stevig in hun schoenen staan en respectvol kunnen omgaan met cultuurverschillen’. Het gaat om sociale activiteiten, niet om daten of juridische, financiële of medische steun. Sommige maatjesprojecten vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Lees ook:Utrecht: ‘Geen problemen met LHBT-asielzoekers in de noodopvang’
Lees ook:Oegandese homo asielzoekers mogen blijven
Lees ook:COC luidt noodklok over veiligheidssituatie roze asielzoekers in opvangcentra
Lees ook:Bussemaker pleit voor safe houses LHBT-asielzoekers in regenbooggemeenten
Lees ook:In maart opent in Berlijn opvanghuis voor LHBT-asielzoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>