Bussemaker pleit voor safe houses LHBT-asielzoekers in regenbooggemeenten

Minister Bussemaker (Emancipatie) heeft een brief geschreven aan 42 regenbooggemeenten – gemeenten die actief werken aan acceptatie van LHBT’s en daarvoor geld van het Rijk krijgen  - om aandacht te vragen voor safe houses voor LHBT asielzoekers. COC Nederland pleitte hiervoor eerder ook al bij staatssecretaris Dijkhoff, maar hij wilde daarvoor het initiatief niet nemen.

Nu is Bussemaker aan zet: zij schrijft dat ze verschillende signalen heeft ontvangen ‘over gevallen van pesterijen, discriminatie en bedreigingen van deze kwetsbare groep asielzoekers’. Amsterdam nam al het voortouw met aparte opvang voor roze asielzoekers op meerdere locaties en Zaanstad volgde voor LHBT’s met een verblijfsvergunning.

Lees ook:COC luidt noodklok over veiligheidssituatie roze asielzoekers in opvangcentra
Lees ook:COC Leiden pleit voor betere omstandigheden roze vluchtelingen
Lees ook:Utrecht: ‘Geen problemen met LHBT-asielzoekers in de noodopvang’
Lees ook:Mishandeling homo’s in Irak wijd verbreid
Lees ook:Bussemaker: ‘Meer aandacht voorkomen discriminatie LHBT’s in lerarenopleiding’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>