Twaalf VN-organisaties spreken zich uit voor mensenrechten LHBT’s

IMG_20160522_141747Twaalf VN-organisaties hebben zich in New York in een gezamenlijke verklaring uitgesproken voor mensenrechten en beëindigen van geweld en discriminatie van LGBT’s. De verklaring wijst op de link tussen schending van mensenrechten van LHBT’s en gezondheid, sociale en economische uitsluiting en gemiste kansen wat betreft ontwikkeling en economische groei.

De VN-organisaties pleiten onder meer voor afschaffing van strafbaar stellen van homoseksuele handelingen, tegen zogenoemde ‘homogenezing’ en tegen medische tests om seksuele gerichtheid vast te stellen (‘homotesten’). Ook mensen met een intersekse conditie (twee-geslachtelijk) worden erbij betrokken. Zo zijn de organisaties ook tegen onvrijwillige en mogelijk schadelijke medische ingrepen bij interseksuele kinderen. Overigens zal het allemaal nog een lange weg te gaan hebben, zoals afgelopen dagen tijdens de Algemene Vergadering van de VN bleek: zo wil Saoedi-Arabië homorechten nou juist schrappen van de lijst nieuwe VN-doelen.

Lees ook:Intersekse in de schijnwerpers bij de VN
Lees ook:‘Ik kom niet werken, want ik ben homo’
Lees ook:USA tekent toch VN-verklaring homorechten
Lees ook:Ploumen steunt internationale strijd voor gelijke rechten LHBT’s
Lees ook:Indiaas ministerie wil homoseksualiteit opnieuw strafbaar stellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>