COC wil aparte opvang voor LHBT-asielzoekers

rainbow-flag-500x500[1]Het COC pleit voor een aparte opvang voor LHBT-asielzoekers. Dat meldt RTL-nieuws. Vanuit asielzoekerscentra (azc’s) komen regelmatig meldingen van agressie en geweld tegen homo’s. ‘Asielzoekers die zelf naar een aparte opvang willen, moeten die mogelijkheid krijgen’, zegt een woordvoerder van het COC.

Het COC heeft een aantal jaren onderzoek gedaan en krijgt ‘met een zekere regelmaat te horen dat zaken niet goed gaan’, aldus de woordvoerder. ‘Het gaat van schelden tot geweld.’ In 2013 bleek al uit een rapport dat LHBT-asielzoekers in ons land vaak slecht worden behandeld. Vanaf het moment dat zij binnenkomen tot aan het eind van hun asielprocedure hebben ze regelmatig te maken met vooroordelen, discriminatie en geweld. Gisteren pleitte de Duitse Politie Bond ervoor om vluchtelingen op basis van religie en etniciteit te gaan scheiden, om vechtpartijen in azc’s te voorkomen. In Nederland is men dat voorlopig (nog) niet van plan, iets dat eerder vandaag door sommige media werd gesuggereerd.

Lees ook:Bussemaker pleit voor safe houses LHBT-asielzoekers in regenbooggemeenten
Lees ook:Berlijn: aparte opvang voor homoseksuele en transgender asielzoekers
Lees ook:Amsterdam krijgt LHBT-vriendelijke asielopvang
Lees ook:Utrecht: ‘Geen problemen met LHBT-asielzoekers in de noodopvang’
Lees ook:D66 wil uitleg Teeven over veiligheid LHBT-asielzoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>