Veel geweld tegen homo’s op cruisingplekken Enschede

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In de buurt van Enschede worden regelmatig homoseksuele mannen mishandeld op cruisingplekken. Het gaat om ‘ernstige klachten’, zegt Antek Olszanowski, directeur van Art. 1 tegen discriminatie. In de omgeving van Enschede zijn vijf homo-ontmoetingsplekken waar regelmatig mannen worden mishandeld. Het zijn plekken waar mannen komen die nog in de kast zitten, en biseksuelen.

Olszanowski: ‘Dat zijn twee groepen die niet zo snel naar de politie gaan om aangifte te doen  van mishandeling’ – lokaal ‘homomatten’ genoemd. Hij noemt ze ‘illegale homo’s die nauwelijks aangifte durven doen, omdat hun omgeving van niets weet.’ Art. 1 is mede-initiatiefnemer van de Coming Out Week van 4 tot 11 oktober in Enschede, omdat 50 vande 600 klachten die het bureau jaarlijks binnenkrijgt, homogerelateerd zijn.

 

Lees ook:Hoofdverdachte mishandeling homo Tilburg gearresteerd
Lees ook:Groningen: lesbisch koppel zwaar mishandeld
Lees ook:Homonetwerk politie succesvol
Lees ook:Ook in Eindhoven dit weekend homostel mishandeld
Lees ook:Drenthe: man mishandeld ‘omdat hij homo is’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>