‘Prelude’ Pink-Nieuw-West op Osdorpplein voor begin Pride Walk

IMG_20160524_150712Op donderdag 30 juli is het weer raak. Pink Nieuw-West, de stichting van homo’s, lesbo’s, bi’s, transgenders en hun sympathisanten, houdt dan tussen 12.00 en 16.00 uur de ‘Prelude‘, een feestje op het Osdorpplein. Daarna gaan er één of twee boten vanaf Meer en Vaart naar de Erasmusgracht bij het Mercatorplein. Daar start om 17 uur de Pride Walk naar het Homomonument, als onderdeel van de Amsterdam Gay Pride (bron: persbericht).

Deze wandeling is bedoeld om aandacht te vragen voor de homo-, bi- en transseksuelen die niet uit de kast kunnen komen, omdat er in hun land bijvoorbeeld de doodstraf op homoseksualiteit staat. Pink Nieuw-West laat deze tocht al om 12 uur met een markt op het Osdorpplein beginnen. Net als vorig jaar zijn er kraampjes, suikerspin, een springkussen en een brass band. Nieuw is het dartspel (van plastic) en het podium. Onder leiding van presentator Redouane Amine is er een muzikaal programma, afgesloten door een woordje-met-discussie van stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk.

 

Lees ook:Pink Nieuw-West: Prelude Europride zaterdag 23 juli Osdorpplein en Boot
Lees ook:Inschrijven voor Prelude van de Pride Walk
Lees ook:PvdA Nieuw-West wil regenboogzebrapad
Lees ook:Pride Walk tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Nieuwjaarsborrel Pink Nieuw-West

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>