Homohaters zijn mogelijk zelf homo’s die in de kast zitten

IMG_20160522_141747Dikke kans dat notoire homohaters zelf homo zijn, maar in de kast blijven. Dat is de uitkomst van een serie los van elkaar staande studies in de Verenigde Staten en Duitsland. ‘Personen die zich hetero noemen blijken zich in psychologische tests nogal eens aangetrokken te voelen tot hetzelfde geslacht’, zegt een wetenschapper van de Universiteit van Essex.

‘Het lijkt erop dat zij de neiging hebben om die gevoelens af te reageren op homo’s en lesbiennes, omdat homoseksuelen ze herinneren aan hun eigen onvervulde verlangens.’ De seksuele geaardheid van deelnemers werd gemeten aan de reacties op woorden en beelden met seksuele connotaties. ‘Vaak gaat het hier om mensen die met zichzelf ‘in oorlog’ zijn en dit innerlijke conflict buiten zichzelf uitvechten’, aldus een wetenschapper van de universiteit van Rochester, waar 650 mensen deelnamen aan een studie. Onderzoekers denken dat dit de reden kan zijn waarop homofobe bekendheden nogal eens worden betrapt op homoseksuele contacten.

Lees ook:Acceptatie mensen met hiv bedroevend
Lees ook:Homo’s verbergen geaardheid op het werk
Lees ook:Tweederde LHBTI’s durft geaardheid niet in het openbaar te tonen
Lees ook:Tim Hofman koketteert met homo-zijn
Lees ook:UvA Pride vaart definitief mee in Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>