Tweederde LHBTI’s durft geaardheid niet in het openbaar te tonen

Tweederde van de LHBTI’s vindt het een probleem om de eigen geaardheid in het openbaar te tonen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag, aan de vooravond van de Canal Parade in Amsterdam, zo’n beetje dé dag om wèl openlijk voor je geaardheid uit te komen. De enquête werd gehouden onder 25.964 mensen, onder wie 1.911 LHBTI’s.

Eenderde van hen heeft het afgelopen jaar te maken gehad met negatieve reacties in het openbaar of op het werk. Veel homo’s zeiden vragen op zich afgevuurd te krijgen die niet gesteld zouden worden als ze hetero waren. Toch is driekwart van de deelnemers dat het goed gaat met de homo-acceptatie, al wordt vaak gehoord dat je ‘het’ mag zijn, maar niet mag laten zien. Eenderde van de ondervraagden denkt dat de Cana Parade een negatief effect heeft op de homo-emancipatie.

Lees ook:Driekwart homo’s heeft niets met Geer en Goor
Lees ook:Parijs: één op de acht huwelijken voor same-sex koppels
Lees ook:COC en minister Van der Steur praten over veiligheid LHBTI’s
Lees ook:Inschrijving Pride 2018
Lees ook:‘Homopsychiater’ Robert Spitzer overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>