Aids Fonds opent eerste First World Problem Pills Shop ter wereld

IMG_20160517_101747Het Aids Fonds heeft in Amsterdam de eerste First World Problem Pills Store geopend. In een tijdelijke ‘apotheek’ aan de Haarlemmerdijk kunnen mensen terecht voor hun kwaaltjes en ergernissen. Freek Bartels, ambassadeur van het Aids Fonds, opende de winkel, waar veertig verschillende ‘pilletjes’ te koop zijn. Met de opbrengst van deze publiciteitsstunt wil het Aids Fonds zoveel mogelijk geld bijeen krijgen voor hiv-medicatie voor mensen die daar geen toegang toe hebben.

Van de 35 miljoen mensen met hiv wordt op dit moment slechts 37 procent met hiv-remmers behandeld. Bartels: ‘Voor hen is het niet vanzelfsprekend dat ze een winkel kunnen binnenlopen en met een handvol pillen naar huis gaan. Iedereen die hiv-remmers nodig heeft, moet ze kunnen krijgen. Alleen zo kunnen we een eind maken aan aids.’ De pop-up store os tot en met 19 juli geopend aan de Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam. De First World Problem Pills zijn ook vanaf 2,95 euro te koop in een webshop.

Lees ook:Onnodig veel doden door slechte toegang tot hiv-medicatie
Lees ook:Aids Fonds bestaat dertig jaar
Lees ook:Dood Mandela groot verlies voor de aids bestrijding
Lees ook:Sexy ondergoed & swimwear modeshow in café Prik
Lees ook:Veel mensen hebben hiv en weten dat niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>