Verdachte homo-moorden in Rotterdam langer in voorarrest

IMG_20160522_142004De 47-jarige man uit de gemeente Westland die afgelopen vrijdag werd opgepakt op verdenking van de moord op twee homo’s in 1993, blijft nog zeker twee weken langer in voorarrest. Dat heeft het OM maandag bekendgemaakt. Hij wordt ervan wordt verdacht in 1993 in het Rotterdamse Kralingse Bos de 56-jarige Theo van Lente en de 47-jarige Hans Kaptein te hebben vermoord.

De slachtoffers kwamen uit Rotterdam, bezochten heimelijk de homo-cruiseplek in het bos en werden doodgestoken. Het cold-case-team dat enkele jaren geleden startte met onderzoek naar onopgeloste moorden stuitte op de dader, onder meer door middel van nieuwe onderzoekstechnieken op veiliggesteld DNA. Het team is op zoek naar getuigen en eventuele andere slachtoffers van berovingen in het Kralingse Bos. In de zomer van 1994 vonden vier gewelddaige berovingen in het bos plaats. Van Lente en Kaptein werden vermoord en een derde slachtoffers raakte levensgevaarlijk gewond.

Lees ook:Colt-case-team vindt moordenaar homo’s in 1993
Lees ook:Twintig jaar cel geëist voor verdachte homomoorden Kralingse Bos
Lees ook:Verdachte homo-moorden Kralingse Bos voor de rechter
Lees ook:Britse kok krijgt levenslang voor reeks moorden op homo’s in Londen
Lees ook:Twintig jaar voor vermoorden twee homo’s in 1993 in Kralingse Bos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>