Mayday op straat met vuurwapen bedreigd

Diva Mayday, een bekende travestiet in het Amsterdamse nachtleven, is in de nacht van woensdag op donderdag in de Reguliersdwarsstraat met een vuurwapen bedreigd. Het gebeurde na een avondje stappen rond vier uur ‘s nachts, toen ze naar huis wilde. Uit het niets kwamen twee mannen op haar af en een van hen vroeg om een vuurtje.

Toen Mayday dat niet had, ging de man tegen haar tekeer.┬áVolgens Mayday sloeg hij dreigende taal uit, deed hij zijn jas open en liet een pistool zien. Hij riep woorden als ‘homo’ en ‘freak’ en ‘hiermee kan ik jullie doden.’ Mayday zag er naar eigen zeggen ‘neutraal’ uit, niet ‘over the top’. Nadat ze het alarmnummer had gebeld, kon de politie de kan inrekenen. Mayday en een vriend werden op bureau Lijnbaansgracht opgevangen. De agressie was vooral tegen haar gericht, aldus Mayday.

Lees ook:Lady Gaga haalt uit naar homofobe fan
Lees ook:Gay&Night lanceert 200e editie
Lees ook:Google haalt alle antihomo scheldwoorden uit vertaalprogramma
Lees ook:Mayday slachtoffer zinloos geweld op Rembrandtplein
Lees ook:Genius Open in Amsterdamse Volkshotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>