Mayday slachtoffer zinloos geweld op Rembrandtplein

Zondag is de Amsterdamse diva Mayday slachtoffer geworden van zinloos geweld. Op het Rembrandtplein werd ze van haar fiets getrapt. ‘Iemand gilde: oppassen jongens, er moet een kankerhomo langs. Een van de vrienden vond het vervolgens leuk om me van mijn fiets te trappen’, schreef ze op Facebook.

Mayday noemt het incident onbegrijpelijk. Doelend op de daders zegt ze: ‘Waar iedereen zegt dat het beter gaat, geloof ik dat het alleen maar slechter gaat. De rotte appels krijgen naar mijn mening de overhand’. De politie dringt er bij mayday op aan om aangifte te doen: dan kan de politie camerabeelden opvragen en eventueel op tv uitzenden. ‘We moeten dit geweld niet accepteren in de stad’ zei de politie.

Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:Politie regio Arnhem gaat geweld tegen homo’s apart registreren
Lees ook:‘Transfoob geweld lijkt toe te nemen’
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte
Lees ook:Mayday op straat met vuurwapen bedreigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>