Staten in biblebelt VS zoeken sluipwegen om homohuwelijk tegen te houden

IMG_20160602_125319Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft besloten dat homo’s en lesbiennes met elkaar mogen trouwen, maar staten in de biblebelt – het streng gelovige middenwesten – zoeken sluipwegen om dat langs legale weg tegen te gaan. Zo werd in Oklahoma een wet aangenomen die vastlegt dat alleen geestelijken huwelijken mogen sluiten.

Daarmee wordt het ‘homohuwelijk’ niet verboden, maar wel moeilijker gemaakt, omdat veel geestelijken daartoe niet bereid zijn. Niet-gelovigen en secularisten vragen zich af of de scheiding tussen kerk en staat hier mee niet in het geding is. Roze organisaties vonden intussen al een maas in de wet: iedereen mag geestelijke worden: daarvoor hoeven ze alleen maar de nodige paperassen in te vullen en te wachten tot de overheid de aanvraag heeft ingewilligd. Homo’s mogen niet worden uitgesloten, want dat is discriminatie. De republikein Todd Russ, die het wetsvoorstel in Oklahoma indiende, pleit ervoor dat vadertje staat niets meer te zeggen krijgt over het huwelijk.

Lees ook:Transvrouw kandidaat voor House of Representatives Oklahoma
Lees ook:Moslima’s moeten er vrouwelijk bijlopen
Lees ook:Deetman leidt onderzoek seksueel misbruik in kerk
Lees ook:Roze feest ‘Gay Fever’ Groningen
Lees ook:Rechtszaak mormoon: ‘Als homo’s kunnen trouwen, waarop kunnen mannen dan geen vier vrouwen hebben?’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>