LHBT-acceptatie op agenda Nationaal Hockey Congres 2015

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) organiseert op 24 januari het Nationaal Hockey Congres 2015 en zet acceptatie van LHBT’s op de agenda. ‘s-Ochtends wordt in de plenaire sessie een praktijkvoorbeeld gepresenteerd van een of twee grote hockeyclubs waar homo-emancipatie bespreekbaar is. ‘s-Middags komt het terug in workshops, onder de titel ‘Een veilig sportklimaat voor iedereen’.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontwikkelde in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat‘, waarbij iedereen met plezier moet kunnen sporten, zonder last te hebben van intimidatie of geweld. Daarnaast werken sportbonden aan meer homo-acceptatie in de sport.

Lees ook:Homomannen ‘lijken vooral macho-, team- en contactporten te mijden’
Lees ook:COC en minister Van der Steur praten over veiligheid LHBTI’s
Lees ook:Voetbalboot op de Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Aanpak homofoob geweld wordt topprioriteit politie
Lees ook:Roze Netwerk Justitie een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>